FB

Tuesday 16 April 2013

Coconut chutney / Nariyal chutney

Continuation of fondness of blogging chutney recipes :-)
I dont think I will be wrong in saying that coconut chutney is the father of all chutneys :)

So lets indulge!

 Ingredients
1 cup fresh coconut pieces
1 tsp tamarind pulp
[For preparing tamarind pulp, dip de seeded tamarind in warm water, stuff the tamarind as much as possible, to avoid watery pulp. Put it in a mixer and grind till it reduces to pulp. For storing for future use, add a pinch of salt to the pulp and store in a dry air tight container in fridge]
2 tsp cumin seeds (jeera)
1 tsp mustard seeds (rai)
3 tsp split bengal gram (chana dal)
2 tsp split black gram (udat dal)
1/2 cup ground nuts (optional)
4 garlic cloves
2 tsp chopped onion
1 inch ginger piece cut into 4-5 pieces
1 green chilly
[add more or less if you wish to]
8-10 curry leaves
2 dried red chillies
3 tsp oil
Salt to tasteGrind together coconut, onion, ginger, green chillies, garlic, tamarind pulp, ground nuts (dry roasted) and salt.

Move the contents into a bowl.

Final step, tadka

Heat 2 tsp oil in a wok. When hot, add chana dal and udat dal and wait till they turn light brown. Now add mustard seeds. When they start to splitter, add jeera, curry leaves and dried red chillies (break each into 2 pieces) and turn off the flame.

Pour the tadka over the chutney. Mix well.

Voila!!  Mouth watering chutney is ready!1 comment:

  1. Thành phố Hồ Chí Minh (hiện nay vẫn được gọi phổ biến với tên cũ là Sài Gòn) là một trong những thành phố đông dân nhất, đồng thời cũng là trung tâm kinh tế, văn hóa, giáo dục quan trọng của nước Việt Nam. Và đặc biệt là sự thống lĩnh nền kinh tế của đất nước Việt Nam nên nhu cầu vận chuyển hàng hóa từ các cá nhân, doanh nghiệp cũng tăng lên theo đó nên các công ty chuyển phát nhanh sài gòn. Nắm bắt được thị trường, Proship.vn xin mang đến cho quý khách hàng chuyen phat nhanh hcm với chất lượng tuyệt hảo cùng với giá thành cạnh tranh nhất thị trường hiện nay. Proship.vn nhận vận chuyển hàng vào sài gòn chuyển phát nhanh tất cả các hàng hóa, tài liệu…không giới hạn về kích thước cũng như là trọng lượng. Dịch vụ chuyển phát nhanh tại Tphcm của Proship.vn giúp quý khách đảm bảo hàng hóa được chuyển một cách nhanh chóng nhất và giao hàng đến tận tay với chi phí thấp nhất thị trường hiện nay. Quý khách hàng có thể hoàn toàn yên tâm khi sử dụng dịch vụ của chúng tôi.
    Proship cung cấp dịch vụ gửi chuyển phát nhanh vào sài gòn chuyên nghiệp uy tín hàng đầu.Đảm bảo thời gian và gói hàng của quý khách.

    ReplyDelete